Tarinan muuttaminen

Tarinamme

Kun perustajamme Olivia Kumpula muutti Suomeen, hän vietti ensimmäiset vuodet etsien paikkaansa uudessa kotimaassaan. Expat-bloginsa ja YouTube-kanavansa My Finland Storyn kautta hän dokumentoi elämäänsä ja kokemuksiaan Suomessa ja jakoi vinkkejä siitä, kuinka integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Hän perusti Clubhouseen myös interaktiivisen kerhon nimeltä "The Finns and Foreigners Club". Siellä solmittujen yhteyksien kautta hän tajusi, että lähes kaikki kansainväliset ammattilaiset kohtaavat samanlaisia haasteita, jotka estävät heitä hyödyntämästä taitojaan ja siirtymästä suomalaiseen työelämään. Vaikka käytettävissä on useita keinoja, monilla kansainvälisillä on edelleen vaikeuksia löytää nämä keinot ja soveltaa niitä henkilökohtaisiin tilanteisiinsa. Vuonna 2021 Olivia kokosi joukon ammattilaisia ja International Professionals Finland ry syntyi.

Toiminta-ajatuksemme

Räätälöidyn ohjauksen tarjoaminen ja yhteistyömahdollisuuksien luominen kansainvälisille ammattilaisille, tavoitteena taitojen vakiinnuttaminen ja hyödyntäminen Suomessa.

Visiomme

Suomalainen moninaisuudessaan rikkaampi työvoima ja tasapainoinen talous, joka hyötyy sekä paikallisista että kansainvälisistä osaajista.

Arvomme

01

Potentiaali

Uskomme, että jokaisessa meistä on luontainen kyky, jota voidaan vaalia ja kehittää täyteen kapasiteettiinsa.

02

Tunnustuksen antaminen

Uskomme, että kaikki ihmiset ansaitsevat tulla nähdyiksi oman menneisyyden, taitojen ja identiteetin omaavina kokonaisuuksina, eivät vain palasina nykyhetkeä, ja jokainen ansaitsee tulla huomioiduksi tämän kokonaisuuden kautta.

03

Ammattimaisuus

Uskomme, että ammattitaidon ja koulutuksen kautta hankittujen taitojen alikäyttö on hävikkiä ja että yhteiskunnalle luontaisten taitojen ja kykyjen hyödyntäminen vastaavasti rikastuttaa sitä.

04

Kasvu

Uskomme, että kasvu on luonnollinen tapahtuma ja elintärkeää ihmisen olemassaololle ja hyvinvoinnille, ja että jokainen ansaitsee mahdollisuuden kasvaa ammatillisesti, taloudellisesti ja muilla heillä tärkeillä alueilla.

05

Osallisuuden kokeminen

Uskomme, että yhteiskunta on parhaimmillaan, jos kaikki sen jäsenet pidetään mukana kaikilla alueilla, eikä kukaan jää ilman yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Toimintamme

Erilaisten ohjelmien ja palveluiden avulla autamme ulkomailla ammattiin pätevöityneitä kansainvälisiä ammattilaisia voittamaan ne esteet, jotka estävät heitä hyödyntämästä taitojaan Suomessa. Tarjoamme räätälöityä tukea sekä mentorointi- ja verkostoitumismahdollisuuksia. Lisäksi tarjoamme näille ammattilaisille myös kahdenkeskistä ohjausta, heidän ottaessaan merkittäviä ura-askeleita kohti siirtymistä suomalaisen työvoiman joukkoon ja edistäessään osaamistaan sen yhteiskunnan hyväksi, jota he nyt kutsuvat kodikseen.

Meistä 60 sekunnissa.

Englanniksi

Suomeksi

Meet our Chairperson

Henriika Ilkko

Henriika has successfully led numerous projects and excelled in IT, Quality Management and Project Management Office (PMO) functions in her impressive career. In her role as Chairperson, Henriika plays a crucial role in guiding our organization’s strategic direction, fostering growth, and ensuring continued excellence in all our endeavors. 

Meet our Regional Directors

Our Regional Directors are experts in various fields who are volunteering their time to advance inclusion in Finland. 

Abigail Voigt

Abigail Voigt

Regional Director, Helsinki

 Anna Aarnio

Anna Aarnio

Regional Director, Tampere

Riikka Kuusisto Kajander

Riikka Kuusisto Kajander

Regional Director, Turku

Heidi Saaristo

Heidi Saaristo

Director of Partnerships

Luciana Verona

Luciana Verona

Project Director

Jam Espada

Jam Espada

Community Director

Ali Tavakoli

Ali Tavakoli

Training Director

Trang Van Phí

Trang Van Phí

Project Director

Tapaa tiimimme

Tiimimme koostuu upeista henkilöistä, harjoittelijoista ja vapaaehtoisista, jotka työskentelevät joko enemmän taka-alalla tai ovat näkyvämmin esillä auttamassa tuomaan yhdistyksen visiota näkyväksi. Olet tervetullut mukaan tiimiimme.

Olivia Kumpula

Olivia Kumpula

Toiminnanjohtaja

Matthew Bowen

Matthew Bowen

CAO

Sejal Seth

Sejal Seth

Projektikoordinaattori

Temitope Popoola

Temitope Popoola

Funding / Project Coordinator

Sneha Sarda

Sneha Sarda

Membership

Meha Bouazizi

Meha Bouazizi

Media / Marketing

Sakthy Edamaruku

Sakthy Edamaruku

Media / Marketing

Maa Afua Adu

Maa Afua Adu

Tapahtumakoordinaattori

fiFI